Klassresa till Göteborg

Vi var och besökte "konstepedemin" som är beläget på ett gammalt epedemisjukhus. Där finns Ateljer som huseras av olika konstnärer och olika gallerier. 


Där besökte vi Tore Svensson som bl.a tillverkar fantastiska skålar i järn (som han handsmider) och serier av brocher där formerna var olika, men ytan var exakt i samma mått. 

www.toresvensson.com
Brosch av Tore Svensson
På Konstepedemin hade även Smyckekonstnären Mona Wallström sin Ateljé. Hon var mångsidig i sina material, och det var inspierande för mig. Hon hade flera olika projekt på gång, ett där hon i huvudsak använde plywood och ett annat där hon tillverkade smycken av delar av gammalt porslin. 

www.monawallstrom.se
 
Mona Wallström, ur serien "Evidence"

Vi var även på smyckegalleriet "hnoss". Där hade Sara Borgegård utställning, hon hade gjort smycken inspirerade utav arkitektur. På Hnoss skulle man ha haft med sig stora plånboken, där fanns massor med roliga böcker. 
Dag nr 2 så var vi på en Atelje som heter 7, där besökte vi Therese Stawlin. Nu jobbade hon mycket med siluetter och det var även intressant att se hennes tidigare arbeten från när hon gick på HDK. 

www.sju7.se

Sedan kollade vi in Designtorget, jag köpte lite presenter till Familjen och så... Sen var det dax att åka till Röhsska som är ett designmuseum. Där fanns det en fast utställning med möbeldesign(och allt därikring) 1900-2000. Det var en citruspressutställning och så var det "sunborn goes extreme again", en utställning där man visade inredning från Sundborn (främst formgiven av Karin Larsson) och samtid design i samma rum.

Allt blev lyckat (förrutom en förkylning som kivades då, och inte har vetat släppa taget än!) och ett extra tack till Pingstis (Pingstkyrkan) som lät oss hedningar sova i deras lokaler. Det var perfekt! Tack. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0