Värdefullt?

2:orna på smyckekonst på HDK har haft ett spännande projekt som blev till en utställning, så här beskriver de den:

”Värdefullt?” är temat för en utställning med smycken tillverkade av disksvampar, sugrör och gem, skapade av barn i fjärde klass på Eriksboskolan i Göteborg.


Smyckena kom till under en workshop som hölls två måndagar under höstterminen 2010 av studenter från HDK:s smyckekonstutbildning på grundnivå, årskurs två. 

HDK-studenternas uppdrag var att ge barnen en inblick i smyckekonstens värld, där begreppet ”värdefullt” på olika sätt är och har varit ett centralt begrepp. 

Barnen fick i uppdrag att tillverka smycken fritt efter sin förmåga och fantasi, av material så som disksvampar, sugrör och gem, som har andra kvalitéer än uppenbart exklusiva. Resultatet var över förväntan och vi hoppas att så många som möjligt kan komma och se utställningen.

Välkommen!
önskar
Eriksboskolans fyror och studenter vid HDK smyckekonst

Utställningen pågår till 18/2 (idag!).


Kommentarer
Postat av: Karin

Åh vad fint att du tipsar! Utställningen hänger kvar till på måndag eftersom tvåorna är mycket, mycket lata och helgsugna. =D

2011-02-18 @ 14:13:13
Postat av: Anna

Eller "angelägna att nå ut till alla, bjuder på helgen"? Snällt att jag tipsar samma dag som den slutar, se vad du har missat ungefär. :)

2011-02-19 @ 19:54:26
URL: http://guldsmeden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0