Rock city - Kumla

Varför har Kumla flest rockband per capita?


"För första gången i historien bor över halva jordens befolkning i städer. I Sverige kämpar två tredjedelar av landets kommuner för att överleva. Kobra åker till Kumla - en småstad som lyckats vända utvecklingen.

Journalisten Kristina Mattsson är aktuell med boken "Landet utanför - ett reportage om Sverige bortom storstaden". Hon förklarar varför vissa orter blomstrar medan andra avfolkas. Vi undersöker även hur kulturen används när Kumla vill öka befolkningen.

Kumla Rock city? Studiefrämjandet i kommunen har flest rockband per capita i Sverige. Möt glamrockarna som flyttade hit på grund av musikklimatet.

Vi följer också konstprojektet där några av Sveriges farligaste fångar står för den konstnärliga utsmyckningen av "suckarnas korridor" - en fängelsekorridor som sammanbinder Kumlabunkern.

Belägen mitt på en åker utanför Kumla har en nyöppnad privat konsthall blivit omskriven i internationell press för sin spektakulära arkitektur."I höstas var Kobra från SVT i Kumla och skrev om kulturutbudet.
Här kan man se det!


Förresten så lånade jag bilden på Krille på Kobras hemsida!Kuriosa: Min kära man visas ca 4 sek. i programmet.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0