Oups!
Såga, såga och sågaJust nu håller jag på med de här. De är många och i järnplåt.

Min hjälpande hand...


Dagens brosch 18/2-09
Dagens brosch gick åt skogen. Den skulle ha haft lite topografikänsla, men den ser hudfärgad ut på bild. =)

Gröna droppar


En presentbyte med en vän.

Dagens brosch 17/2-09
Dagens brosch är en multifunktionell brosch som kan användas både på kläder, eller som en stående ram eftersom det är ett magnetlås. :) Bilden föreställer min farmor "Eva" och hennes långhårigatax. Till den hör en ask.

Dagens brosch 16/2-09
Dagens brosch. En kärleksbrosch. 

Dagens brosch 13/2-09


Dagens brosch 12/2-09Ny uppgift på skolan. "Dagens brosch", en broschdagbok, eller en broschblogg?

Skoluppgift.I förra veckan hade vi en uppgift där vi skulle inspireras från vår klassresa. Jag gjorde ett läppstift med en egen label (Tack Pär för hjälpen med det!). Det var menat som en kommentar till vår fixering av oss själva och vår yta, att vi stirrar oss blinda på vår "spegelbild"(och våra brister) och tror att alla andra gör detsamma. Materialen jag använde var: Papper till asken, ett läppstift, bokstäver från klistermärkesmaskinen och silver till själva stiftet.

DesignuppgiftenHär är slutresultatet på designuppgiften jag har jobbat med i skolan. Jag fick "Peak Performance" designprofil att jobba efter, vi skulle sätta samman en formserie.

Så här blev det: två halsband, en brosch, ett par örhängen och en byxhållare (som man ska kunna hänga liftkort, mobil, mp3-spelare, eller så. Materialen jag har använt är aliminium, gummisnodd och silver. Jag känner mig rätt så nöjd, men är ganska trött på de här nu.


Bild lånad från peak performance...

förresten...


så var vi på HDK också. Det var ju därför vi var i Göteborg. 

http://www.hdk.gu.se/Klassresa till Göteborg

Vi var och besökte "konstepedemin" som är beläget på ett gammalt epedemisjukhus. Där finns Ateljer som huseras av olika konstnärer och olika gallerier. 


Där besökte vi Tore Svensson som bl.a tillverkar fantastiska skålar i järn (som han handsmider) och serier av brocher där formerna var olika, men ytan var exakt i samma mått. 

www.toresvensson.com
Brosch av Tore Svensson
På Konstepedemin hade även Smyckekonstnären Mona Wallström sin Ateljé. Hon var mångsidig i sina material, och det var inspierande för mig. Hon hade flera olika projekt på gång, ett där hon i huvudsak använde plywood och ett annat där hon tillverkade smycken av delar av gammalt porslin. 

www.monawallstrom.se
 
Mona Wallström, ur serien "Evidence"

Vi var även på smyckegalleriet "hnoss". Där hade Sara Borgegård utställning, hon hade gjort smycken inspirerade utav arkitektur. På Hnoss skulle man ha haft med sig stora plånboken, där fanns massor med roliga böcker. 
Dag nr 2 så var vi på en Atelje som heter 7, där besökte vi Therese Stawlin. Nu jobbade hon mycket med siluetter och det var även intressant att se hennes tidigare arbeten från när hon gick på HDK. 

www.sju7.se

Sedan kollade vi in Designtorget, jag köpte lite presenter till Familjen och så... Sen var det dax att åka till Röhsska som är ett designmuseum. Där fanns det en fast utställning med möbeldesign(och allt därikring) 1900-2000. Det var en citruspressutställning och så var det "sunborn goes extreme again", en utställning där man visade inredning från Sundborn (främst formgiven av Karin Larsson) och samtid design i samma rum.

Allt blev lyckat (förrutom en förkylning som kivades då, och inte har vetat släppa taget än!) och ett extra tack till Pingstis (Pingstkyrkan) som lät oss hedningar sova i deras lokaler. Det var perfekt! Tack. 


RSS 2.0