Gummisnoddsmani
En stafettEn uppgift på skolan. Tillverkning i stafett-form. Vi fick börja med en del, sedan fick vi skicka runt dem med 30 min tanke+arbets-tid. Kul och lärorikt! Här är ett av resultaten.Anna & VeraNågra dopsmycken.

Tisdagstema: stora maskiner
Tisdagstema

Bilden är från när min pappa var och "påtade" i vår trädgård.

The verkstad.


Min egna fina verkstad. Notera mina "glossy" gula skåpsluckor (kaffebryggaren på diskbänken är inte till för kaffe. Det är ett betbad). Golvet är orginal från när huset byggdes (1943), luckorna har nog målats om och några har bytts ut. Väggat, tak och lister har jag och min man D fixat. Även kaklet har vi lyckats klämma dit.

Några små hyllremsor kanske skulle passa fint till min "bokhylla".

Kattlåda?
Selma klämmer ner sig i den minsta lådan hon kan hitta, och ser ut att njuta av det.

Compact living

Lin Cheung
Kolla in Lin Cheungs hemsida, bilden ovan är lånad därifrån.

Lin Cheung

Tack pappa!Min snälla pappa kom med en stubbe som han huggit åt mig. Tack snälla! =)


Skissning pågår.Här är min nya "arbetsplats". Skisser och modeller i koppar till vår pågående uppgift.

Peak!Nu är mina första dagar på skolan avklarade. Vår första (min första i alla fall) uppgift var att skapa en formserie av smycken som skulle spegla ett varumärkes designlinje. De lottades ut, och jag fick "Peak Performance". Det var jag ganska nöjd med, långt från min egen stil och kul att prova att göra något sportigt smycke.  Nu i veckan blir det ett studiebesök på Peak-butiken i Örebro, och lite shopping i tygaffären.

Några smakprov på mina försöksbitar kommer, de kommer att vara i textil & silver (så fort jag och symaskinen blir vänner)... ;)

Bilden ovan är lånad från Peak Performance.

HelgonetGuldsmedernas skyddshelgon st Eligius som ofta används som symbol för yrket. Här i en målning av Petrus Christus, målad på 1400-talet.

RSS 2.0