Vi jobbar som proffsen!Vi fixar lite i källaren där det tidigare var garagedörrar.
Murarspaden får vila till förmån för andra verktyg.

Sopborste? Ja, perfekt till att putsa fast vällingkonsistens-puts.

En sådan där kasta boll-grej (säg inget till barnen, tack!). Perfekt när man ska kasta puts!

En gräddsprits? Funkade inte så bra.I <3 Industrimuseum

Nu kanske det verkar som att jag är inhyrd av Kumla kommun för att locka hit folk, men det är bara så att det finns så mycket bra grejer att göra här.

Igår var vi på Skoindustri-museet för att beställa dagis/skol-tofflor till barnen. Där fick vi gå upp i verkstaden till nåtlerskan för att välja skinn och hålmönster och det är så fint  och luktar så gott där i verkstaden.

I början av 1900-talet dominerade Närke skoindustrin, därför är museet beläget i just Kumla. Där finns en utställning av svenskt skomode 1890-1980, stora samlingar av skoindustriföremål och en fungerande verkstad med en nåtlerska och en skomakare som arbetar där. Det kostar bara en tjuga att gå in, så gillar man industrimuseer är det ett fint utflyktsmål.Kumla sjöpark
Idag var vi på den stora invigningen av Kumla Sjöpark. Det var avtäckning av en 7 m hög skulptur (av Richard Brixel) i sjöparken, promenad på gångarna längs vattnet och givetvis lite korv-ätning. Jag tycker att det är så bra att de bygger & satsar så mycket på sådant här i vår hemkommun! Nu planeras ett växthus med café och en lekpark för både barn och vuxna i sjöparken.Mitt fina sällskap
Det här glada gänget sitter på dörren till min verkstad. De är utklippta ur tidningar någon gång på 50-talet av vårt hus förra ägare. Jag hittade dem på vinden bland en massa bråte.


Pappas skog


Pappas fina skogThe provtur.Vi var i min pappas skog och kollade in en avverkning. Där fick vi provåka skördaren "en snygg traktor" enligt Rut. Vi var 4 vuxna och 1 barn i den lilla hytten, men den lunkade på fint. Skördaren är datoriserad och mäter, räknar och sådant, en ovanligt cool skördare enligt min pappa.


På besök i skogen


Putsa och fejaEn smutsig David med sår på ALLA fingertoppar,
det är vad murbruket gör med en.


diiirtyGammal kärlek rostar aldrig

Vi har jobbat med vårt hus ett tag nu, men sådant här "Piff" har fått stå och vänta.Hela livet var ett disco

Vi köpte en discokula på vägen hem från Lidköping. Den kostade nästan inga pengar alls och den roterar!

Lego

Nu har vi en armé av legofigurer på väggen.Hej mitt sommarland nu är jag här.

Vi tog en paus från grävandet i gropen (vår garagenedfarts nya nickname), packade in allt möjligt i bilen och åkte till Skara sommarland. Där var det mycket saker man kunde roa sig med, pooler, karuseller och kottelandet. Men barnen tyckte att betongsuggorna på parkeringen och de stora stenarna längs gångvägarna var minst lika underhållande. Vi bodde i en liten stuga på 12 kvm på en närliggande camping, där man fick sova i våningsängar. När barnen hade knoppat in så kollade vi första säsongen av Dallas, lyssnade på de grillande (och kanske lite mer erfarna camparna) grannarna och vräkte i oss massor med godis.Hello Lidköping, tell me how you doing.

Där var vi också. Vi bodde på Lidköpings Hotell & Vandrarhem, där var det jättemysigt. Sedan kollade vi in Rörstrands porslinsfabrik, där fick man måla sin egen mugg vilket kottarna passade på att göra. Annars var det det vanliga; Frukost, lunch, fika och sådär.

Skara sommarland


Det där med brevpress är bra grejer.

...tyckte jag och Wilhelm och köpte oss en var.Jag kan inte sluta titta.


Glamouröst värre.
5/8 FödelsedagsfirandeFullsatt på terassen. David fyllde 35 hela år!


Barnen sockerchockade vid eget bord.Bryggeriet

Sommarutställning

RSS 2.0