FörvandlingJag jobbar med ett nytt skolprojekt, med titeln; Ways to metamorphoses. Där utgår vi ifrån kläder, här är skorna jag jobbar med.


Translation: I am working on a new school project, it´s called "Ways to metamorphoses". Our materials are shoes and clothes.


Fina, fina verkstad.


..nu är du städad igen.

Translation: My workshop, now clean again.You say hello and I say goodbye


Hejdå, glittriga, asdyra gips från leksaksaffären!Hello, billiga storförpackning från färgaffären!! Kronegips, min nya vän.Post
...så får man sina stipendie-ansökningar returnerade ibland, eller för det mesta kommer de tillbaka. Men när det kommer med ett trevligt och uppmuntrande brev som det här, så blir jag glad ändå!verkstaden


Skolarbete
Ja, vad är detta..? Maräng? Nej, det är lite gips-expriment som jag hade hoppats få användning i ett smyckeprojekt i skolan. Planerna var: ons-torsdag i Göteborg. Men just nu sitter jag hemma och tycker synd om mig själv. Opererade näsan igår (medicinskt inte kosmetiskt), och trodde inte att det skulle vara en sådan stor grej. Men fy vad jag mådde dåligt igår, och natten var inte någon höjdare. Nu sitter jag här hemma och känner mig matt, stressad över skolarbetet som jag hade tänkt jobba mer med idag. Frågan är om jag ens orkar åka tåget till skolan i morgon? Kanske kan lite mat och vila få mig på rätt spår igen.Hemma

Helgen spenderades hemma, mysande med barnen.

Känn dig som hemma II


Känn dig som hemma


Känn dig som hemma
Förändring i det offentliga rummet del IIJag och Wilhelm provkör nytillverkad inredning till busskuren vid Kumla resecentrum.The fishermanVår vän.


Skipper
Skippers vänner/Fisherman´s friendsSmoking kills?

Sova sova säng säng säng


Rut har fått låna sin morfars gamla säng. Inga mera spjälsängsgaller!

Även Viktoria har godkänt den.


AngeredSå: Jag åkte till Angered för att göra lite reklam för det offentliga rummet i Kungssten. Angered än ändstationen på 9:an, men åt motsatt håll. En man som väntade på spårvagnen frågade vad vi gjorde, han frågade även: "Varför ska jag åka till överklassen?". Det är min poäng, att hela staden är din (och min). Allas rätt till det offentliga rummet, att alla kanske borde besöka motsatt ändstation då och då.

Jag tycker att det här var en intressant kurs, jobbar vidare med temat hemma i Kumla. Tack Sanna för ditt eviga moraliska stöd!


KungsstenDagen efter åkte jag ut till Kungssten (ändstationen på 9:an), det regnade men var ganska fint ändå. Jag undrar om alla människor i staden känner samma rätt till det offentliga rummet? Rör man sig i Staden, eller håller man sig till det område som känns som sitt eget?


Älvsborgsbron


'

Området som jag blev tilldelad var Älvsborgsbron, Kungssten (allt det här ligger bortanför Majorna, från stan sett) och där omkring. Jag började med att åka ut och fotografera, där var väldigt fint där. Allt är stort (stora båtkedjor, stora hus och en jättebro) och man känner sig väldigt liten i jämförelse.


Det offentliga rummet


I en av våra första kurser på HDK har vi i uppgift att göra en förändring i det offentliga rummet. Vi blev tilldelade en stadsdel i Göteborg där vi ska arbeta, sedan ska det dokumenteras och redovisas. Exakt vad vi ska förändra är vara ganska så fri (Bilden ovan är alltså inte min skapelse!).

Vad är då ett offentligt rum?

Vår vän Wikipedia beskriver det såhär: "Offentligt rum är ett begrepp i samhällsplanering för utrymmen i bebyggelse inomhus eller utomhus dit allmänheten har enkelt tillträde. Dit räknas framför allt gator, torg och parker. Det finns också halvoffentligt, halvprivat och privat utrymme. Det ska inte blandas samman med de juridiska begreppen allmän plats och offentlig plats."


Den sitter perfekt
Det här kortet sitter på min arbetsplats.Djur
Där jag bor nu bor även många av de här djuren.En kulinarisk upplevelseNär jag är i Göteborg bor jag i en väns hem. Här är det fin atmosfär, men jag saknar min man och mina barn. Jag längtar till på torsdag när jag får träffa dem igen.Pick & Pack
Väskan är packad igen. Jag befinner mig i Göteborg för att läsa Smyckekonst. Halva väskan är full av verktyg och smyckelådor.The Police!På universeum kunde man prova på olika yrken. Här är kling och klang, de små minipoliserna. Särskilt den lilla blonda var djupt engagerad i sitt uppdrag.

I baksätet fraktades bovarna.Den blåa blåmesen.Karin lärde sig hur blåmesen ser ut med fågelögon (herr blåmesen själv såg inte helt kry ut. Lite ledset och skruttigt uppstoppad).

..och Wilhelm blev fångad i ett stort hajgap!Inomhusnatur

Anledningen till den packade Göteborgsväskan är att terminen på HDK börjar, min första termin alltså. Lite läskigt och jättekul och skrämmande osv (det kommer mer om det). Men i alla fall så var hela familjen med den här veckan, då passade vi på att turista lite också. Bland annat var vi på Universeum (akvarium, små apor, färgglada grodor och exprimentverkstad) med vår vän Karin. Där fanns Hitta Nemo-fisken och den där fågeln från Kalle Ankas Julafton (en som Kalle aldrig lyckas få på bild).Loka brunn
Men innan Göteborg hann jag och min syster fira att vår mamma fyllde år. Vi drog upp till Loka Brunn i bergslagen, där är det jättefint. Fluffiga morgonrockar, bad i dämpad belysning och vatten med gurka i. Så åt vi en god lunch och åt små fina efterrätter till kaffet. Sedan tog vi bilen hemåt med några loppisar på vägen. Mycket trevligt!Kungen & Drottningen var där också.Göteborg göteborg
Hej hej Göteborg.Lite sådant plock.
Får lov att klämma in lite sådant här mellan alla små utflykter, tofflor och vad det är (heja smyckekategorin). Det här ligger på mitt skrivbord (=en dörr som håller på att bli målad vilken dag som helst). Lite stipendieansökningar.Skoindustrimuseet igen.Det var de här snyggona som vi skulle hämta där. Innetofflor i stl 23 & 29.RSS 2.0