Veckans...


...senaste googlesökningar:

Marc Monzo

Indesign struktur

Indesign rutnät

Flådig

Skrodpuns

Ciselör

Ciselering

Synonymer

Stuvade makaroner

Isskulptering Kumla

Barngympa Kumla


Ice Ice babyVi var på workshop vid Kumla-sjön. Isstjärnan från Hällefors var där och hjälpte till. Det var jättekallt, och vissa roade sig på snöhögarna medans andra arbetade med isblocken.


HärmaporJag kan se några likheter i min och Ruts skissböcker.

"Men, Ååååh! Jag jobbar. Selma (katten) får inte vara på min jobb-bänk!" sa hon idag, bra att hon försvarar sin arbetsplats tycker jag!


Verktyg


Skrodpunsar och drivpunsar var bra att ha, så några sådana fick vi lov att tillverka. Men om man vill bli en bättre och flådigare ciselör så får man göra många flera i olika storlekar och former.


Ciselering (av fr. ciseau "mejsel").Det är vad jag har gjort denna vecka, det var roligt.


Borta bra, men hemma bäst.


Dålig bloggning här, men ni som kollar in ibland vet att det chock-bloggas då och då. Jag har nyss kommit hem från Göteborg, där har jag varit med på en lärorik kurs. Men det är skönt att vara hemma igen.


Värdefullt?

2:orna på smyckekonst på HDK har haft ett spännande projekt som blev till en utställning, så här beskriver de den:

”Värdefullt?” är temat för en utställning med smycken tillverkade av disksvampar, sugrör och gem, skapade av barn i fjärde klass på Eriksboskolan i Göteborg.


Smyckena kom till under en workshop som hölls två måndagar under höstterminen 2010 av studenter från HDK:s smyckekonstutbildning på grundnivå, årskurs två. 

HDK-studenternas uppdrag var att ge barnen en inblick i smyckekonstens värld, där begreppet ”värdefullt” på olika sätt är och har varit ett centralt begrepp. 

Barnen fick i uppdrag att tillverka smycken fritt efter sin förmåga och fantasi, av material så som disksvampar, sugrör och gem, som har andra kvalitéer än uppenbart exklusiva. Resultatet var över förväntan och vi hoppas att så många som möjligt kan komma och se utställningen.

Välkommen!
önskar
Eriksboskolans fyror och studenter vid HDK smyckekonst

Utställningen pågår till 18/2 (idag!).


Hjärtdagen.Bästa alla hjärtanskortet.


ListDagens spännande blogginlägg: Att ta tag i saker som blivit liggande. Svartbetsar och sågar lister till golvet vi lade för över ett år sedan.


Göteborgsguide
Foton av Wilhelm Sundberg.


Kallt kallt kallt
I huset är det kallt (jättekallt!). Jag jobbar vid datorn med det allra roligaste office-programmet Powerpoint (clipart och tokroliga slides?). Försöker piffa upp det hela med stop motion film-makeri, varma sockor och te. På fredag avslutas kursen och sedan blir det teknikkurs i verkstaden istället, hurra!


Förvaring


Den här små förvaringbyrån är perfekt för att förvara t.ex. bokstavsmagneter, plastspindlar och tygsallad.


3 åring3 åringen.


Februari


Vinter, fortfarande (hallå??). Vi har varit sjuka, hela familjen i omgångar. Nu mår vi bättre, men vårt hus är kallt och vi värmer oss med raggsockor och filtar. Jag längtar efter värme.


I wish I was a tree


I wish I could be a different kind off tree.


Dagens: humörFeber + Rörelse

Vi är hemma idag. Jag har fortfarande snudd på feber och något uttråkad. Barnen är också på rätt väg. De studsar som små studsbollar och ramlar ihop i små gråthögar då och då, inte helt krya.

På HDK har vi presentationsteknik-kurs, min snälla klassis (tack!) smsade till mig att de fotade i tema: rörelse idag. Så det gjorde jag också. Tills kameran sade ifrån ("Battery needs recovery"). Meeen, det är ju precis det vi gör.

Ovanifrån: Ballong, 1 hoppande barn, kotte.


Hejdå vinter.
Det har varit en fin vinter, men nu räcker det.

Jag ser nämligen vårsolen genom fönstret!


The fantastic Mr. Fox.En underbar stop motion film.


Pinnar, Alvedon & Filmfestival
Jag ligger hemma och är sjuk, båda barnen med. Mannen var jättesjuk nyss, men har frisknat till lagom till när vi andra började febra. Praktiskt att någon är på benen och kan ta hand om oss sjuklingar (Alvedon, nyponsoppa och Spöket laban).

Igår var jag i Göteborg, var på filmfestival (utan att se på film faktiskt, lite skumt!). Men det var fint att se det fina tältet och få lite filmfestivalkänsla. Det bästa var att hänga med min (nästan filmfestivalutbrända) vän. Klassen också. De är bäst.

Nu är kursen med pinnar över (förlåt David för alla pinnar som ligger och dräller överallt "som att ha 3 barn"?). Det var ju egentligen inte en pinnkurs, utan en kurs om trä men det har varit pinnarna som det har kretsat runt. Det var en toppenstart på terminen, skönt att nörda ner sig i något ämne.  Nu på måndag börjar fördjupningskurs i presentationsteknik (PS, InDesign & Illustrator). Den är jag också peppad på, och hoppas hoppas att jag frisknar till snart.


Världens bästa tjej.

3 år!!!

Grattis älskade unge!


Dagens.


Pinne-diamant-periskop?


RSS 2.0